La meva llista de blogs

La meva llista de blogs

diumenge, 7 de juny del 2015

SOSTENIBILITAT 3



-Busqueu : Què fan en els residus de Vilafranca. Quant és recicla? Es pot reciclar tot? Tot consisteix en reciclar?
En el quadre es resumeixen els diferents tipus de residus que són recollits a la vila, i també quina és la seva destinació:


1 Antiga Planta de Compostatge. Els residus que arriben aquí es porten, sense separació i sempre que no es recullin selectivament, a l’abocador d’Hostalets de Pierola.
2 Els residus que entren a la deixalleria són recollits periòdicament per empreses particulars que fan la valorització del residu corresponent. Exceptuant aquelles que per la seva perillositat (fluorescents, piles, dissolvents...) són recollits per la Junta de Residus i traslladats a les Plantes de Tractament.

Els tipus de recollida i horaris per aquests mateixos residus són:



Al 2013:

o Cada ciutadà va dipositar 12 kg de mitjana en el contenidor groc i 14,6 kg en el contenidor blau.

o A Espanya es van reciclar 1.195.001 tones d’envasos, que representen el 71,9% dels envasos que es van posar al mercat aquest any.
Una xifra molt positiva: Espanya és el nº2 d’Europa en reciclatge de plàstic provinent de les llars, solament superat per Alemanya, amb 7,1 quilograms per habitant.

També som el segon país que més paper recicla d’Europa. El 2013 es van reciclar 5,1 tones de paper i cartó. Concretament, reciclem 84,5 kg de cada 100 kg de paper que es consumeixen. Aquestes són xifres de l’Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartó (ASPAPEL).

Respecte al vidre, el 2013 s’han reciclat 687.683 tones de vidre recollides a través dels contenidors verds, la qual cosa equival a uns 2.620 milions d’envasos, segons ECOVIDRIO, l’organització encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre dipositats en els contenidors de tota Espanya.

Es pot reciclar tot?

No tots els materials es poden reciclar, per exemple alguns dels materials que no es poden reciclar són cel·lofana, envasos llarga vida, escuma, envasos al buit, bolquers d’un sol ús, etc. I alguns materials que es poden reciclar com ampolles, pots de productes alimentaris i productes de neteja, etc.




http://m1.paperblog.com/i/202/2020825/recicla-separa-L-YfMvx0.jpeg

Tot consisteix en reciclar?

No tot consisteix en reciclar, però trobem que gran part ajudaria que tothom tot allò que es pogués reciclar ho fes, ja que estalviaríem crear de nou el producte i reduiríem la explotació dels recursos naturals. Com no tot consisteix en reciclar trobem que el primer que s’hauria de fer es reduir el consum excessiu que te la societat d’avui en dia de els productes això faria reduir molt la explotació dels recursos naturals.
http://arqlinks.com/wp-content/uploads/2014/08/chile-recicla.jpg



- Com ho faríeu perquè els residus que generen els vilafranquins fossin sostenibles?

a) Reduïr el consum de materials que no siguin necessaris i utilitzar-los per altres coses, si es pot: Exemples.
1) Taps d'ampolles: anar a un contenidor al hospital o ambulatori, per tal de fer cadires de rodes, crosses...per la gent que ho necessiti.
2) Bosses de plàstic: utilitzar-les després per altres compres o necessitats, no només utilitzar-la un cop.
3) Capses de cartró: les que estiguin en bon estat utlitzar-les per anar a fer la compra.

 http://d3mrnpbbo94dn5.cloudfront.net/uploads/challenge/header_image/330/featured_Tapones.jpg http://www.leroymerlin.es/img/r25/37/3701/370123/15305493/15305493_z1.jpghttp://3.bp.blogspot.com/-wlPmWB8Zf7g/UB_0MPkDrNI/AAAAAAAAAXw/ciRR842uEls/s1600/BolsaMercadona.JPG
b) Reciclar amb ajudes als ciutadans: Exemples.
1) Per tal d'afavorir als ciutadans i al reciclatge envers el medi ambient, regalariem xecs descomptes en aparcament, exposicions, pista de gel... si les vivendes reciclen, clar.
Això afavoriria molt notablament el reciclatge a la vila, ja que, la gent reciclaria molt més per tal d'obtenir aquests avantatges.
2) Facilitar el reciclatge a les persones amb movilitat reduïda. Moltes persones amb movilitat reduïda els hi es dificil, llavors es recollirien casa per casa, els usuaris que ho necessitin.
 http://www.diariovasco.com/prensa/noticias/201007/16/fotos/7185858.jpg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada